FinansWatch

Tiktok-eier jakter banklisens i Singapore

Bytedance, det kinesiske selskapet bak sosiale medier-fenomenet Tiktok, er på vei inn i bankverden.

Tiktok-eier vurderer banksatsing. | Foto: Gorm Kallestad/NTB Scanpix

Singapores finansmyndigheter skal dele ut fem digitale banklisenser senere i år og kampen ventes å bli tøff. Hele 21 selskaper leverte søknader i januar i år.

Blant søkerne var det flere som ikke kan regnes som særlige typiske finansselskaper, for eksempel den kinesiske mobilprodusenten Xiaomi, den sørøstasiatiske Uber-kopien Grab og det kinesiske tech-selskapet Bytedance som står bak den globale videosuksessen Tiktok.

I et forsøk på å bedre sine sjanser i lisenskampen rapporteres det nå at Bytedance skal være i samtaler med den inflytelsesrike Lee-familien i Singapore. Familien var med og startet OCBC Bank, Sørøst-Asias nest største bank, og har fortsatt sterke interesser i banken, skriver Financial Times. Samtalene blir sett på som en betydelig styrking troverdigheten til Bytedances banksatsing.

Kritikere mener at tech-utfordrerne vil få det tøft å slå seg inn på bankmarkedet i Singapore, som blir regnet for å ha noen av de best digitalt utviklede tradisjonelle bankene i verden.

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch