FinansWatch

Sætre saksøker Nordea for urimelig oppsigelse

Han mener at han ble utsatt for kjønns- og aldersdiskriminering og måtte gå fordi Nordea ville bytte ham ut med en yngre, kvinnelig leder.

Forrige uke sendte Nordea ut en melding om at Randi Marjamaa (44) er utnevnt til ny leder for personkundeområdet i bankem. I samme melding sto det at John Sætre (53) – som har hatt jobben i ni år – «søker nye muligheter utenfor banken», skriver Dagens Næringsliv.

I forkant av utnevnelsen av Marjamaa ligger det en omstridt personalkonflikt innad i Nordea mellom Sætre og konsernledelsen i Finland. Sætre skal visstnok blitt bedt om å gå på dagen.

Saksøker Nordea

Nå saksøker Sætre banken for usaklig oppsigelse. Han mener at han ble utsatt for kjønns- og aldersdiskriminering og måtte gå fordi Nordea ville bytte ham ut med en yngre, kvinnelig leder.

– Det er riktig at jeg har fått en oppsigelse og jeg mener den er urimelig. Vi har en tvist gående og jeg ønsker ikke å kommentere saken utover det, sier en munnknapp Sætre til Dagens Næringsliv.

Likestillings- og diskrimineringsloven sier at det er forbudt å diskriminere på bakgrunn av blant annet kjønn og alder.

Nordea ønsker ikke å kommentere oppsigelsen og søksmålet, og skriver i en epost til Dagens Næringsliv:

– Vi tar stevningen til etterretning, men ønsker ikke å kommentere forhold og prosesser knyttet til enkeltansatte i media, skriver kommunikasjonssjef Christian Steffensen i en epost.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch