Finansdepartementet vil gi innsyn i enkeltlån under garantiordningen

– Åpenhet om hvem som får tildelt krisehjelp fra staten er viktig for legitimitet i ordningene, sier Jan Tore Sanner (H).

Finansdepartementet ber Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK) lage en ordning for offentliggjøring av selskaper som mottar statlige lånegarantier. Det opplyser Finansdepartementet i en pressemelding.

– Åpenhet om hvem som får tildelt krisehjelp fra staten er viktig for legitimitet i ordningene. Det har vi sett tydelig gjennom kompensasjonsordningen, og vil også være viktig for lånegarantiordningen.

I dag har jeg derfor bedt GIEK om å etablere en innsynsløsning som gir offentligheten lett tilgjengelig informasjon om lånemottagere, sier finansminister Jan Tore Sanner i en uttalelse, skriver E24.

Lånegarantiordning på 50 milliarder

15. mars i år gjorde regjeringen det kjent at de ville gi statlige garantier for lån til bedrifter i en lånegarantiordning på 50 milliarder kroner. Dette i tillegg til Statens Obligasjonsfond skal sikre kapital til selskaper som trenger det som følge av koronapandemien.

«Garantiordningen for banklån til bedrifter innebærer betydelig statsstøtte og bruk av offentlige midler,» skriver Finansdepartementet i brevet til Giek.

Videre skriver departementet at ordningen er basert på at bankene administrerer den på vegne av staten, noe som både inkluderer at vilkårene i loven og forskriften er oppfylt før garanterte lån innvilges.

En lignende løsning for kompensasjonsordningen ble etablert allerede i april.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også