FinansWatch

Storbank tror på flere falske lyspunkt – mener Norge har sterk ildkraft

Strategisjef i HSBC tror på en forsinket «rebound» av økonomien med flere falske lyspunkt, og anbefaler å eie gull og defensive valutaer.  

HSBC tror ikke på en snarlig økonomisk opptur i kjølvannet av koronakrisen. Banken anbefaler å plassere penger i gull og japanske yen. | Foto: Andy Wong/AP

Verdensøkonomien er mest sannsynlig på vei inn i en U-formet gjenoppretting etter koronakrisen, noe valutaene til land med sterke finansposisjoner vil tjene sterkt på.

Det sier David Bloom til CNBC, som er sjef for Head of Global Foreign Exchange Strategy i den britiske storbanken HSBC. Han trekker blant annet frem amerikanske dollar, den norske kronen og japanske yen.

– Noen av de har stor finanspolitisk ildkraft til å prøve å presse økonomien. Selv om det ikke kommer, gjør de en annen finanspakke, og de har pengene, sier han.

Bloom sier at i et U-formet scenario feiler økonomien med å respondere positivt umiddelbart etter at ulike land åpner opp samfunnene igjen etter nedstegning.

Bloom sier at han i stedet tror på en forsinket «rebound» av økonomien med flere falske lyspunkt, men utelukker ikke andre scenarioer i forbindelse med koronaepidemien.

Men en ting er han imidlertid veldig klar på.

– Gull ser ut som en vinner for øyeblikket, gull er den ekte kjærligheten. I et V-scenario blir gull ødelagt, men i andre scenarier gjør gull det veldig bra, så sveitsiske franc, yen og gull er de defensive valutaene å eie nå, sier han ifølge CNBC.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch