FinansWatch

Bank

Sparebanken Vest bekrefter manglende PSD2-API

Sparebanken Vest har fått kritikk for å mangle viktige løsninger som skal la tredjeparter få tilgang til lovfestede transaksjons- og kontodata. Men banken lover at det snart skal være på plass. Kritikken kommer fra Horde og Neonomics som mener fintech-aktører som dem ikke får den samme tilgangen som Vipps, men Sparebanken Vest ønsker ikke å kommentere saken som en av Vipps eierbanker.

Økte tap på utlån svekker bankenes resultat

Utbruddet av koronapandemien har ført til svakere resultater i norske banker og livsforsikringsforetak så langt i 2020. Resultatene var særlig svake i første kvartal og har bedret seg de påfølgende kvartalene. Den underliggende lønnsomheten i skadeforsikring er bedret som følge av markert premievekst og lavere vekst i erstatningskostnadene.

Danske Bank har vind i seilene etter opprykk i antall kapitalmarkedstransaksjoner

Dette feltet har vært dominert av Carneige, Nordea og Seb, med Danske Bank lengre ned på listen. Det er imidlertid i ferd med å endre seg fordi Danske Bank har fått med tak på det nordiske markedet. På en liste over de tre første kvartalene i 2020, forfattet av analysehuset Dealogic, havner Danske Bank som nummer to blandt nordiske banker med 46 transaksjoner til en samlet verdi av 1674 millioner euro.

Innlegg: Bankenes Vipps – bukken og havresekken

Bankenes forklaring på hvorfor fintech-konkurrenter av Vipps ikke har fått den tilgangen til bankenes systemer de har krav på holder ikke, skriver Christoffer Andvig i Neonomics i denne kommentaren.

Sanner tar nye grep for å hjelpe bedrifter i koronaskvis

Finansminister Jan Tore Sanner (H) vil gjøre det enklere for bankene å gi lån til bedrifter som sliter av effekten av nye koronatiltak. I tillegg forlenges muligheten til betalingsutsettelse for skatter og avgifter, og det gis økt avdragsfrihet for lån i statsgarantiordningen.