Huddlestock går ikke videre med reperasjonsemisjon

Selskapet har tidligere hentet konvertibel gjeld med potensiale til etterfølgende emisjon.
Morten Bernhardsen er Huddlestocks finansdirektør. | Foto: Privat
Morten Bernhardsen er Huddlestocks finansdirektør. | Foto: Privat

Fintech selskapet Huddlestock hentet tidligere 12,5 millioner kroner i konvertibel gjeld, i tillegg var en ettertanken en emisjon på samme vilkår mot kvalifiserte aksjonærer. Konvertibel gjeld er et gjeldsinstrument som gir innehaver muligheten for å konvertere gjeld til aksjer under bestemte vilkår.

Dessverre har selskapets aksjer blitt handlet vesentlig lavere enn antatt konverteringskurs per aksje. Derfor vil en «reperasjonsemisjon» ha begrenset økonomisk potensiale for aksjonærene, og verdien vil mest sannsynlig være lavere enn kostnaden ved en slik emisjon.

Derfor snur selskapet og velger å ikke benytte seg av muligheten til å benytte seg av en «reperasjonsemisjon».

Fintech selskapet kunne tidligere denne uken dele nyheten om passeringen av en stor milepæl. De har passert fem milliarder kroner i forvaltningskapital, en vekst på 33 prosent målt mot september 2023.

Les mer: Huddlestock passerte milepæl

Vekst, men det koster

Til tross for nylige suksesser taper selskapet fortsatt på bunnlinjen, men inntektsveksten er stor. Selskapet kunne tidligere i år vise til en inntektsvekst på 88 prosent fra 2022 til 2023.

I kjølvannet av resultatfremleggelsen varslet selskapet økt fokus på lønnsomhet, dette gjennom kostnadskontroll og kostnadskutt.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også