FinansWatch

Skader for 90 millioner kroner i juli og august i fjor grunnet regn

Meteorologisk institutt har sendt ut farevarsel om kraftige regnbyger på Østlandet. Det kan bety store utbetalinger for forsikringsselskapene.

Kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If. | Foto: If / PR

If skriver i en pressemelding at det i juli og august i fjor ble skader på bygninger, innbo og biler for nær 90 millioner etter regnskyll. Og det er nå vi går inn i den verste tiden på året for styrtregn.

Det er tall fra Finans Norge If viser til.

– Det er først og fremst i sommermånedene folk får kjelleren full av vann etter styrtregn og kraftige regnvær. Særlige byer og tettsteder på Østlandet og Sørlandet er utsatt, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i If.

Forsikringsselskapet viser stadig tilbake til 2016 da det ble vannskader for mellom 500 og 600 millioner kroner i Asker, Bærum og deler av Oslo. Over 4.000 eiendommer ble berørt den gang.

If skriver at det koster et sted mellom 300.000 og 500.000 kroner å sette i stand igjen en fullstendig vannskadet kjeller med bad, og at det over de siste årene også har blitt flere biler som har blir totalskadet.

– Parkeringskjellere kan være utsatt. Vi har også hatt en del eksempler på at folk tror at personbilen også er et amfibiekjøretøy og tåler å kjøre gjennom store vannmengder. De får seg en våt overraskelse. Ved grov uaktsomhet har for øvrig forsikringsselskapet anledning til å korte ned på erstatningen, sier Clementz.

KLP med storsatsing på bærekraft: – Befinner oss i en brytningstid

Forsikringsselskap ringes ned av kunder på grunn av flystreik

Ny rapport – én krone investert i skredsikring kan spare samfunnet for over seks kroner

Mer fra FinansWatch

Sparebanken Vest vil vekse i bedriftsmarknaden

Banken meiner Vestlandet vil bli vinnaren i framtidas lågutsleppssamfunn og ser eit stort vekstpotensiale innafor viktige næringar som sjømat, fornybar, maritim, samt prosessindustrien.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch