FinansWatch

Sparebankstiftelsen tildeler 25 millioner kroner til tiltak for flyktninger

Etter krisen som har oppstått i Ukraina har Sparebankstiftelsen hurtigbehandlet søknader om støtte og gir 25 millioner kroner til tiltak for flyktninger i Norge.

Administrerende direktør Andre Støylen i Sparebankstiftelsen DNB. | Foto: Sverre Chr. Jarild

På grunn av krigen i Ukraina og den ekstraordinære flyktningstrømmen har Sparebankstiftelsen DNB valgt å hurtigbehandle søknader om støtte til prosjekter for flyktninger i Norge, skriver stiftelsen i en pressemelding.

25,1 millioner kroner skal tildeles 19 prosjekter i regi av lag og organisasjoner, for å skape aktivitet og tilhørighet for barn og unge som har flyktet fra Ukraina eller andre land.

Mest støtte får «Home-Start», som hjelper familier i en sårbar fase, med 8,9 millioner kroner. Og Redd Barna får en tildeling på åtte millioner kroner.

Sparebankstiftelsen DNB skriver i meldingen at prosjektene som får støtte er sommerferietilbud, svømming, dans og andre aktivitetstilbud, rekruttering av frivillige til flyktningsrelatert arbeid, inkluderingstiltak, introduksjon til det norske friluftslivet og utstyr til idrett og friluftsliv.

Aprila Bank med sitt beste kvartal – over 100 prosent utlånsvekst

Huddlestock-direktør fornøyd: – Enda et godt kvartal

DNB får kritikk fra Språkrådet

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch