Rune Hvidsten avskjediget med umiddelbar virkning

Styret i Askim og Spydeberg Sparebank (ASbank) melder at bankens administrerende banksjef Rune Hvidsten må gå med umiddelbar virkning.
Adm. banskjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg sparebank er suspendert fra sin stilling etter en intern granskning i banken. | Foto: Askim og Spydeberg Sparebank
Adm. banskjef Rune Hvidsten i Askim og Spydeberg sparebank er suspendert fra sin stilling etter en intern granskning i banken. | Foto: Askim og Spydeberg Sparebank

I en børsmelding mandag heter det at styret i banken har avskjediget administrerende banksjef Rune Hvidsten med umiddelbar virkning. Ettersom forholdet er å regne som en personalsak vil ingen ytterligere detaljer kunne gis, opplyser banken.

Konstituert administrerende banksjef, Carl Espen Halvorsen, fortsetter i rollen inntil videre.

Parallelt med håndtering av personalsaken, har styret engasjert BDO Advokater AS til å granske bankens rolle og de faktiske omstendighetene i forholdene som er fremkommet i media. Styret i banken har også engasjert rådgivningsselskapet BDO AS for å gjennomgå dagens regler for internkontroll i banken. Formålet med dette prosjektet er å gi styret og ledelsen en uavhengig vurdering av overordnet styring og kontroll i banken. Det jobbes mot en overlevering til styret innen slutten av årets første kvartal.

Banken holder Finanstilsynet løpende orientert om utviklingen i saken.

Les også: ASbank: Styret tok beslutningen om avskjedigelse etter egne undersøkelser

«Samrøre»

Rune Hvidsten har vært suspendert fra stillingen som administrerende banksjef i ASbank siden 24. november. Bakgrunnen er at det har kommet frem en rekke mediesaker som antyder at Hvidsten har vært i et økonomisk samrøre med tidligere rallyfører Henning Solberg hvor han har gått ut over sine rettigheter som ansatt i banken.

Blant annet skal Hvidsten ha flyttet på penger tilhørende bedriftskunder uten fullmakt og innvilget lån under tvilsomt kredittgrunnlag etter å ha blitt kontaktet av Solberg.

Solberg har som en av sine virksomheter å formidle kontakt mellom bedrifter med behov for refinansiering og banker mot et honorar. I mange tilfeller har kontakten angivelig gått gjennom Hvidsten.

Både banken og Hvidsten er saksøkt og politianmeldt av en tidligere forretningspartner av Solberg. Saken mellom banken og Ramiz Safdar er berammet til 5. april i Follo tingrett.

ASbank: Styret tok beslutningen om avskjedigelse etter egne undersøkelser

Henning Solbergs advokat sier Solberg aldri har mottatt honorar

ASbank om politianmeldelse: – Helt ukjent for oss

ASbank: – Gransking klar innen slutten av mars

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også