FinansWatch

Facebooks kryptoprosjekt solgt til investorer

Facebooks kryptovalutaprosjekt Diem er blitt solgt til investorselskapet Silvergate etter motstand mot Facebooks forsøk på å lansere en egen digital valuta.

Facebook-ansatte foran den nye logoen til selskapet. | Foto: AP

Salget har en verdi på 182 millioner dollar, i overkant av 1,6 milliarder kroner og ble kunngjort mandag.

Facebook, som nå heter Meta, kunngjorde i 2019 at selskapet ville lage en egen kryptovaluta som skulle hete Libra. Planen møtte motstand hos finansmyndigheter verden rundt, som ga uttrykk for kritikk knyttet til sikkerhet og pålitelighet rundt prosjektet. Facebook skiftet i desember 2020 Libras navn til Diem, og flyttet virksomheten fra Sveits til USA.

I august i fjor uttalte Facebooks kryptosjef David Marcus at den planlagte digitale lommeboken skulle få navnet Novi og at den kunne være klar allerede samme år, og at valutaen Diem deretter skulle lanseres.

Diem Networks' amerikanske sjef Stuart Levey sa i forbindelse med mandagens kunngjøring at det er fremgang i prosjektet, men at «det er blitt slått klart fast fra vår dialog med føderale finansmyndigheter at prosjektet ikke kan fortsette».

Investorselskapet Silvergate Bank er registrert i delstaten California og er eier av flere kryptovalutaprosjekter.

Digitale sentralbankpenger kan frata bankene mye av kontrollen de har i dag 

Mener Facebook presser sentralbanker til å utvikle digitale kontanter 

Facebook Pay tar opp kampen med Apple og Google 

Mer fra FinansWatch

Tryg inngår forlik i underslagssak

I en underslagssak har Sandberg revisjon, On time regnskap, regnskapskonsulent Johnsgaard og Gjensidige forsikring inngått forlik med Tryg forsikring før saken kom opp i Oslo tingrett.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch