FinansWatch

Prøvde å få dekket samme skade fra to ulike forsikringsselskap

En mann er dømt til betinget fengselsstraff og en bot etter å ha meldt inn samme forsikringskrav til to forsikringsselskap.

Foto: Colourbox

En mann på Vestvågøy i Lofoten meldte i fjor en skade på fryseboksen sin, som skal ha medført at matvarer for over 24 000 kroner hadde blitt ødelagt, til forsikringsselskapet. Han meldte også en skade på en pc, skriver Lofotposten.

Forsikringsselskapet avdekket imidlertid at mannen hadde meldt inn samme krav til sitt tidligere forsikringsselskap, og fått utbetalt pengene. De anmeldte mannen, som ble tiltalt for forsikringssvindel.

Salten og Lofoten tingrett fant mannen, som erkjente straffskyld, skyldig etter tiltalen, og ble dømt til betinget fengsel og bot, ifølge Lofotposten.

Mann krevde 2,7 millioner kroner av Frende – nå har lagmannsretten kommet til at han skylder forsikringsselskapet 1,1 millioner kroner

Ektepar fra Molde tiltalt for forsikringssvindel 

Mer fra FinansWatch

Pensjonssparing: Flere skrur på «Is i magen»

Med funksjonen «Is i magen» i Kron-appen kan kundene følge med på hvordan nyhetsbildet påvirker investeringene deres. – Dette for å hjelpe kunden å nettopp ha is i magen opp mot opprinnelig spareplan, sier Emma Tryti i Kron.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch