FinansWatch

Analytikere bak kontroversiell korona-analyse forlater Nordea

Analytikerne som skrev en analyse som stilte spørsmål ved koronavaksinens effektivitet, forlater Nordea.

Analysen stilte blant annet spørsmål ved hvor effektiv koronavaksinen er. | Foto: Heiko Junge / NTB

Analysen ble publisert på bankens nettsider i november, og var skrevet av sjefanalytiker Martin Enlund og sjefstrateg Andreas Steno Larsen i Nordea.

De to, som ble suspendert i november, skrev blant annet om «lockdownistas»; uttrykket ble angivelig brukt til å beskrive folk som ønsket enda en nedlukking av samfunnet for å få bukt med økende koronasmitte.

Nå har de valgt å forlate Nordea, opplyser banken på sine nettsider.

Etter at analysen ble offentliggjort den 20 november, satte Nordea i gang en gransking. Den konkluderer med at analysen inneholder uttalelser og referanser som ikke harmonerer med Nordeas verdier og retningslinjer.

«For å sikre høy kvalitet i Nordea Markets utgivelser styrker vi vår redaksjonelle prosedyre, forskningspublikasjons-prosess og retningslinjer for overholdelse av angitte standarder. Vi vil fortsatt gi våre kunder analyser og forskning med høy integritet og relevans», uttaler Martin Persson, sjef for Large Corporates & Institutions i Nordea, i en melding.

De to analytikerne er ifølge Nordea blitt tilbudt å fortsette i Nordea Markets, men har begge valgt å forlate banken, skriver Nordea.

Nordea fjernet analyse med vaksineskepsis

Finansforbundet om dansk testkrav: – Følger situasjonen tett

To Nordea-analytikere får skriveforbud av banken 

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch