FinansWatch

Teknisk trøbbel for BankID igjen

BankID har flere ganger hatt ustabile tjenester. Ifølge BankID er det «en veldig kompleks tjeneste».

Foto: Gorm Kallestad / NTB

BankID har flere ganger den siste tiden hatt ustabile tjenester. Torsdag morgen skriver de på sine nettsider at de har tekniske problemer. Det samme gjorde de onsdag, men disse problemene ble meldt løst onsdag kveld, skriver E24.

Kl 09:05 torsdag morgen skriver BankID på sine nettsider:

«Akkurat nå er det dessverre noe tregt å benytte BankID med app og brikke. Forsøk igjen litt senere, eller benytt BankID på mobil hvis det haster».

De beklager også at «det har vært en del utfordringer med BankID i det siste. Vi ser dessverre at det fortsatt er noen mindre driftsproblemer etter bytte til ny leverandør», skriver de.

I oktober flyttet BankID tjenestene til ny driftselverandør, DXC, og det er etter dette at det gjentatte ganger har oppstått tekniske problemer, ifølge E24.

Produktansvarlig Ole Petter Aasen framholder overfor avisen at det fortsatt pågår en innkjøringsfase i etterkant av overgangen.

Tidligere har selskapet sagt at de har god kontroll på prosessen:

– Vi visste at det kom til å være krevende, og som produktsjefen sa har vi god kontroll. Men når det er store overgangsprosesser blir det en innkjøringsprosess også i etterkant, sier Aasen.

Bankid har trøbbel

Usikkert hva «Olga-svindel»-dommen vil bety for lignende saker 

Tietoevry har merket en kraftig oppgang i svindelforsøk: – Vi har stoppet over 41 millioner kroner fra phishingforsøk i år 

 

Mer fra FinansWatch

Vil refinansiere gjeld med stabil krypto

Fintech-selskapet Horde har initiert tjenesten Bustad, som gjør at gjeldstyngede huseiere kan selge ut deler av huset sitt for å betale ned på lån. Boligkjøpene finansieres av stablecoinen Bustad coin.

Disse bankene hever renten tirsdag

Etter at Norges Bank hevet styringsrenten med 0,5 prosentpoeng forrige uke har flere av Norges banker bestemt seg for å heve sine rentesatser.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch