Finans Norge har oppdaget feil i skatte- og avgiftsgrunnlaget

Feilen er intern, men kan påvirke skattegrunnlaget til medlemmene.
Adm. dir. Idar Kreutzer i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Adm. dir. Idar Kreutzer i Finans Norge. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

Finans Norge skriver i en pressemelding at de har oppdaget feil i håndteringen av medlemskontingentene. For Finans Norges del betyr dette at de ikke har beregnet riktig utgående merverdiavgift, men feilen kan også ha medført uriktig skattefastsettelse for medlemmene.

– Vi oppdaget feilen selv for kort tid siden, og informerte styret, skattemyndighetene og medlemmene så snart vi ble kjent med situasjonen. Feilen ligger hos Finans Norge, ikke hos medlemmene i organisasjonen, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge i pressemeldingen.

Skattemyndighetene og medlemmene er informert om feilen.

– Dette er en beklagelig situasjon, og jeg ser alvorlig på saken. Riktig skatt og merverdiavgift skal naturligvis betales. Vi har engasjert revisor for å gjennomgå regnskapene tilbake i tid, slik at vi kan verifisere riktig grunnlag for merverdiavgift for organisasjonen og skatt for våre medlemmer. Dette rettes opp så fort som mulig, sier Kreutzer.

Feilen ligger i at Finans Norge har brukt en feil fortolkning av hvor stor del av virksomheten som er servicevirksomhet og hvor mye som er næringspolitisk virksomhet.

– Revisor har nå startet sin gjennomgang og det er for tidlig å si noe om beløpene. Revisors gjennomgang vil danne grunnlag for retting og innbetaling av riktig skatt og avgift. Beløpene er knyttet til en andel av medlemskontingenten, og vil for hvert enkelt medlem uansett være begrenset og ikke kreve informasjon til markedet, sier Kreutzer.

Størrelsen på beløpene det er snakk om vil bli kommunisert når de er klare.

Governance Group: Disse norske finansselskapene er best på bærekraftsrapportering

Finans Norge: Ikke fått henvendelser om kontonummer-byråkrati

Sanner opphever rådet til bankene om å droppe utbytte 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også