FinansWatch

Sparebank1-navnet misbrukt – minst 23.000 forsøkt svindlet

Svindlere har forsøkt å lure tusenvis slik at de kan aktivere en engangskode-app på sin egen telefon i såkalte phishing-forsøk.

Foto: Thomas Winje Øijord / NTB

I juli har tusenvis mottatt en epost som ser ut til å være fra Sparebank1, melder Romerikes Blad. Avisen ba Telenor undersøke hvor mange som hadde fått en slik epost, og det skal være snakk om 23.000 i løpet av en uke i juli.

Sparebank1 har lenge oppfordret kundene sine til å aktivere en engangskode-app på mobil. Svindlerne sendte ut en epost hvor det sto «Siste varsel Påminnelse fra Sparebanken», og kunder kan derfor ha blitt lurt til å tro at det haster.

– Du kommer inn på en webside der de ber om fødselsnummer, kortnummer og utløpsdato, CVV-kode, telefonnummer, aktiveringskode på sms og epost som du skal taste inn. Da kan de bruke disse opplysningene og engangskode-appen til å misbruke kortet ditt, sier kommunikasjonssjef Tone Mesna i Sparebank1 til RB.

 

Ny svindelform tiltar - jobbsøkere blir svindlet 

«Paradise Hotel»-profil erkjenner straffskyld for BankID-bedrageri

FinCrime: Norge og Norden henger etter i bekjempelsen av finansiell kriminalitet 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch