FinansWatch

Dealflow har hentet 75 millioner fra småinvestorer

Siden starten i april 2018 har Deaflow hentet rundt 134 millioner kroner i aksjekapital til 48 norske tidligfaseselskaper. – Vi må rett og slett skape vårt eget marked samtidig som vi bygger Dealflow som selskap, sier Stine Sofie Grindheim, daglig leder i Dealflow.

Stine Sofie Grindheim er daglig leder Dealflow | Foto: Siv-Elin Skoglund, Opplett

– Nøtten vi prøver å knekke er å få både investorer og selskaper til å forstå at folkefinansiering av selskaper er en ny finansierings- og investeringsvei. Vi må rett og slett skape vårt eget marked samtidig som vi bygger Dealflow som selskap, sier Stine Sofie Grindheim , daglig leder i Dealflow til Finansavisen.

Dealflow er et nettsted der privatpersoner kan sette penger i arbeid hos lovende tidligfaseselskaper med høy risiko. Tidligfaseselskapene får inn pengene som egenkapital og betaler ikke rente. Til gjengjeld forventer aksjonærene avkastning på kapitalen over tid, skriver avisen.

Siden starten i april 2018 har Deaflow hentet rundt 134 millioner kroner i aksjekapital til 48 norske tidligfaseselskaper. Av dette er 75 millioner hentet til 28 selskaper så langt i år.

Rundt 9.000 brukere har så langt registrert seg, og på en gjennomsnittlig emisjonsrunde kommer rundt 70 aksjonærer inn.

– Vi har bare sett starten på hva Dealflow kan bli til. Det er et stort, underdekket marked for innhenting av egenkapital under 100 millioner kroner. Det innebærer at hundre- og tusenvis av norske små og mellomstore selskaper ikke får den hjelpen de trenger med å hente egenkapital, sier hun.

Fana Sparebank kjøper seg inn i Dealflow 

Mer fra FinansWatch

Kredinor henter direktør fra Intrum

Ledergruppen som skal føre Kredinor og SpareBank 1-eide Modhi er klar, og Kredinor henter sin direktør for operasjonell drift fra en av konkurrentene.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch