FinansWatch

– Bankene står foran to store utfordringer i 2021

Direktøren for Singapores største bank DBS, Piyush Gupta, hevder myndighetene har kamuflert pandemiens økonomiske negative ringvirkninger og mener det er to utfordringer som venter finansbransjen over nyttår.

Illustrasjonsbilde. | Foto: Wong Maye-E/AP

Direktøren for Singapores største bank, DBS, peker på to store utfordringer for banknæringen neste år.

– Globale banker vil møte to massive utfordringer neste år: økt mislighold og ultra-lave renter, uttaler Gupta i et intervju med CNBC ifølge Finansavisen.

Ifølge kvartalstallene har DBS satt til side 1,87 milliarder dollar for å ruste seg for mislighold. Det er mer enn fire ganger beløpet den satte til side i samme periode i fjor. 

– Om reservene er store nok gjenstår å se, men jeg er trygg på at vi har gjort det vi kan. Jeg tror også at den nye administrasjonen i USA kan bedre forholdet med Kina, som vil bedre nervene i markedet, sier Gupta.

Danske Bank vil sette et CO2-mål for bedriftslån 

Fremtind: – Belønning av trygg kjøreatferd fungerer 

 

Mer fra FinansWatch

– Bulder Bank skal alltid vera ein utfordrar

– Vi skal halde på utfordrarposisjonen og vil heile tida søkje etter nye måtar og løyse kundane sine utfordringar på, seier direktør i Bulder Bank, Torvald Kvamme, til FinansWatch.

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch