FinansWatch

Fremtind: – Belønning av trygg kjøreatferd fungerer

I en måned fikk 10.000 bilister mulighet til å bli belønnet for å overholde de laveste fartsgrensene. – Resultatene viser at belønning av trygg kjøreatferd fungerer, særlig når sjåførene får den kort tid etter endt kjøretur, sier atferdspsykolog Jon Magnus Eilertsen i Fremtind. 

Leder for innovasjon i Fremtind, Svein Skovly.

I en måned fikk 10.000 bilister mulighet til å bli belønnet for å overholde de laveste fartsgrensene, melder Fremtind i en en pressemelding.

 – Sjåførene i Rogaland hadde under og etter kampanjen nesten 30 prosent færre fartsovertredelser enn før. Oslobilistene reduserte antall fartsovertredelser med over 25 prosent, sier leder for innovasjon Svein Skovly i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB i meldingen.

Kampanjen varte i én måned fra skolestarti høst.  Sjåførene som overholdt fartsgrensene hadde mulighet til å oppnå ekstra poeng og blir i tillegg belønnet for å la mobilen ligge når de kjører.

– Resultatene viser at belønning av trygg kjøreatferd fungerer, særlig når sjåførene får den kort tid etter endt kjøretur. De som faktisk bruker poengene de får for trygg atferd i trafikken kjører enda bedre enn de som ikke gjør det. Det forsterker teorien om at belønning fungerer bedre enn straff, sier atferdspsykolog Jon Magnus Eilertsen i Fremtind i meldingen.

Kjøringen etter at kampanjen var over og belønningen ble borte, viser at mengden fartsovertredelser har holdt seg på samme lave nivå som på slutten av kampanjen

– Det kan se ut til at endringen i kjøreatferd varer over tid. Vi sier da at atferden har generalisert seg, og det betyr i denne sammenhengen at det å overholde fartsgrensene i større grad er automatisert. Det gjenstår å se om fravær av belønning over tid, på linje med fravær av fartsbøter, gjør at farten går opp igjen, sier Eilertsen.

If-sjefen: – Dette er nok ikke det siste oppkjøpet vi vil se 

Fremtind tar «nye Tryg» med knusende ro 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch