FinansWatch

De tillitsvalgte i SpareBank 1 BV og Telemark er storfornøyde med bankfusjonen

Det samme er de 520 medarbeiderne i den nye regionbanken. – Nå har vi to likeverdige banker som utfyller hverandre og får en størrelse som gjør at vi kan ta enda større bedrifter som kunder og bli mer slagkraftig i våre område, sier hovedtillitsvalgt Hanne Myhre Gravdal i Sparebank 1 BV

Illustrasjonsbilde av administrerende direktør i SpareBank 1 BV, Rune Fjeldstad-og kommende administrerende direktør for Sparebank1 Sørøst-Norge, Per Halvorsen.

Sparebank1 BV og Sparebank1 Telemark går sammen om ny regionbank og blir til SpareBank 1 Sørøst-Norge. Dn nye banken vil ha 520 ansatte, inklusive datterselskaper, på 17 kontorer i Vestfold og Telemark og tidligere Buskerud fylke med en forvaltningskapital på 93 milliarder kroner.

Bakgrunnen for sammenslåingen er at markedsområdene til de to bankene grenser til hverandre. Partnerskapet faller derfor naturlig.

–  Vi synes at dette er et spennende prosjekt, sier Frede Christensen, hovedtillitsvalgt i SpareBank 1 Telemark til Finansfokus.

 Han tror sparebankene i det nye samarbeidet kan få et større filialnett og bedre muligheter for inntektsvekst framover.

Hovedtillitsvalgt Hanne Myhre Gravdal i Sparebank 1 BV forteller at det lenge har vært et ønske hos SpareBank 1 Vestfold og Buskerud å få navnesøsteren i Telemark med på laget.

– Nå har vi to likeverdige banker som utfyller hverandre og får en størrelse som gjør at vi kan ta enda større bedrifter som kunder og bli mer slagkraftig i våre områder, sier Myhre Gravdal i Sparebank 1 BV til Finansfokus.

Sparebank1 BV og Sparebank1 Telemark går sammen om ny regionbank 

 

Mer fra FinansWatch

Huddlestock: Dei tunge investeringane i teknologi bør vere ferdige

Huddlestock aukar inntektsestimata, og i tredje kvartal skal selskapet etter planen levere overskot for første gong. – Vi prøver å gje eit så rett bilete som mogeleg av inntektsestimata, og alt er basert på signerte kontraktar. Vi meiner dette er godt nok til å dokumentere stabil vekst, men det er store moglegheiter til å vekse enda meir, seier

Sparebanker får fullmakt til å betale utbytte

Finansdepartementet har gjort en forskriftsendring som gir sparebanker og andre finansforetak som ikke er organisert i aksjeselskapsform, samme fleksibiliteten til å dele ut utbytte som andre finansforetak har.

Les også

Relaterte

Siste Nytt