FinansWatch

Danske Bank har vind i seilene etter opprykk i antall kapitalmarkedstransaksjoner

Dette feltet har vært dominert av Carneige, Nordea og Seb, med Danske Bank lengre ned på listen. Det er imidlertid i ferd med å endre seg fordi Danske Bank har fått med tak på det nordiske markedet. På en liste over de tre første kvartalene i 2020, forfattet av analysehuset Dealogic, havner Danske Bank som nummer to blandt nordiske banker med 46 transaksjoner til en samlet verdi av 1674 millioner euro.

Illustrasjonsbilde av Danske Bank | Foto: Magnus Eidem

Det er lenge siden Danske Bank ble omtalt som en av de mest største bankene i norden innenfor kapitalmarkedtransaksjoner. Det er øvelsen med å bistå i forskjellige typer emisjoner og salg av større mengder aksjer.

Dette feltet har vært dominert av Carneige, Nordea og Seb, med Danske Bank lengre ned på listen. Det er imidlertid i ferd med å endre seg fordi Danske Bank har fått mer tak på det nordiske markedet, skriver FinansWatch Danmark.

På en liste over de tre første kvartalene i 2020, forfattet av analysehuset Dealogic, havner Danske Bank som nummer to blandt nordiske banker med 46 transaksjoner til en samlet verdi av 1674 millioner euro. Banken er forbipassert av Carneigie med 73 transaksjoner til en verdi av 2138 millioner euro.

– I Danmark har vi vært førende i lang tid, men i Norden er det noe nytt at vi har blitt så sterke som vi er nå, sier Jens Plenov, leder for Danske Banks avdeling for Equity Capital Market til FinansWatch Danmark.

Danske Bank har kvittet seg med milliardgjeld til John Fredriksens kriserammede riggselskap 

 

Mer fra FinansWatch

– Vi har aldri vært så stengt eller levert så gode tall

Administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum, forteller til FinansWatch at han først var skeptisk til å sende alle de ansatte på hjemmekontor. Men nå viser banken tidenes beste resultat, og kundene er mer tilfredse. Det kan bety mer hjemmekontor, også etter pandemien.

Les også

Relaterte

Siste Nytt