FinansWatch

Finans og forsikring lite berørt av koronakrisen

Koronakrisen har så langt marginell påvirkning på antallet foretak og virksomheter, både innen bank og forsikring og i Norge som helhet.

SBB har presentert ny statistikk over koronakrisens påvirkning på antallet virksomheter. | Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix

Ny månedlig statistikk SSB har tatt frem i forbindelese med koronakrisen viser at det totale antallet foretak og virksomheter i juli faktisk har økt med 5.000 sammenlignet med juli i 2019 – fra 450.000 til 455.000.

Det blir dermed enda en bekreftelse på at konkursspøkelset har vært unngått i den første delen av koronakrisen, hjulpet av Stortingets stimuleringspakker og rentekutt fra Norges Bank.

«Dersom koronakrisen blir langvarig, kan det ikke utelukkes at foretak og virksomheter i større grad vil gå over ende, men hittil har svært få foretak og virksomheter opphørt på grunn av koronapandemien», skriver SSB.

Ser man nøye på statistikken for finansierings og forsikringsvirksomheter viser tallene omtrent det samme som for Norge som helhet.

Bransjetallene måned for måned under koronakrisen viser omtrent 300 flere bedrifter i 2020, sammenlignet med tallene for 2019.

Utviklingen i koronamånedene i år peker derimot svakt nedover – fra 3.099 foretak og virksomheter i mars til 2.906 i juli.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch