FinansWatch

Advokater tror på kraftig konkursøkning når feriepengene skal utbetales

Konkursadvokater mener utbetaling av feriepenger og momsinnbetalinger til staten vil føre til et konkursras.

Foto: Pixabay

Hittil i år har det vært i overkant av 800 konkurser, mot rundt 1150 på samme tid i fjor, ifølge E24.

Avisen skriver at nedgangen kommer av at det offentlige ikke har begjært selskaper konkurs de siste månedene og at regjeringen har innvilget utsettelse for en rekke innbetalinger, deriblant merverdiavgiften.

Mange venter på penger

Men den 10. juni må landets bedrifter igjen betale merverdiavgift, nå for både første og andre termin. I tillegg kommer utbetaling av feriepenger.

– Det er ansatte som sitter og venter på penger til sommeren, mange av dem er kanskje permitterte også. Så det er helt kritisk å ha likviditet til dette, men jeg frykter at det er veldig mange som ikke kommer til å klare å betale feriepenger nå i juni, sier Ellen Schult Ulriksen i advokatfirmaet Haavind til E24.

– Noe må skje med merverdiavgiften, for en rekke selskaper vil ikke ha likviditet til å betale både dette og feriepenger. Trolig burde den statlige lånegarantiordningen og i hvert fall kompensasjonsordningen utvides i omfang og i tid, legger hun til.

Tror på kraftig konkursøkning

– Jeg tror det kommer en kraftig konkursøkning, muligens i midten av juni, i forbindelse med utbetaling av feriepenger. For én ting er å oversitte forfall på momsinnbetalingen, men man utsetter ikke feriepengeutbetaling dersom man ikke har likviditet, sier Nils Holger Koefoed i Ro Sommernes advokatfirma til E24.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch