FinansWatch

Braathen vurderer ikke sin stilling

Konsernsjef Kjerstin Braathen sier DNB har en jobb å gjøre etter at banken får kraftig kritikk  for antihvitvaskingsarbeidet. – Det er jeg som sitter med det øverste ansvaret, sier hun.

Konsernsjef Kjerstin Braathen i DNB. Her ved fremleggingen av resultatene for fjerde kvartal 2020. | Foto: Stig B. Fiksdal

I dag bekreftet Finanstilsynet at DNB får en bot på 400 millioner kroner for mangelfull etterlevelse av hvitvaskingsloven. Boten ble varslet av tilsynet i desember, men det endelige vedtaket ble nå fattet.

– Vi tar kritikken i begge disse rapportene svært alvorlig. Vi har et viktig arbeid med å bekjempe hvitvasking, og det er et arbeid som prioriteres svært høyt. Vi har også de siste årene lagt ned en betydelig innsats i å forbedre dette arbeidet, samtidig erkjenner vi at arbeidet ikke hadde fått tilstrekkelig resultat frem til tilsynstidspunktet, sier DNBs konsernsjef Kjerstin Braathen til Dagens Næringsliv.

Braathen sier til avisen at hun ikke vurderer sin stilling som følge av boten og kritikken som fremkommer i rapporten.

Storbanken får kritikk for sin sviktende håndtering av antihvitvaskingsarbeidet i tillegg til en egen rapport av DNBs rolle i Samherji-saken som har avdekket «grove og vedvarende mangler». Tilsynet mener også at saken ikke er et enkelttilfelle.

DNB vil kjøpe Sbanken for 11,1 milliarder 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch